Rabu, 6 Oktober 2010

Ada tak sapa2 nak pergi belajar oversea??? Peluang niiii...

Yeaahhh... musim periksa datang lagi.. selamat menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) kepada sumer adik2 tingkatan 3.... diharap.. anda sumer mampu memberikan yang terbaik sebagai balasan untuk ibu bapa yang tidak pernah mengira penat lelah menyekolahkan kita... kepada cikgu yang tak henti2 memberi tunjuk ajar kepada kita...

Di kesempatan ini juga... Captain nak kongsi soalan exam... A-levels punya tahap... so untuk mereka yang akan mengambil Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)... dan juga bercita2 nak melanjutkan pelajaran ke luar negera... bolehlah.. cuba2 menjawab soalan ini...




Klik Sini Untuk Jawapan:


Klik Gambar untuk tumbesaran yang sempurna

Macam mana?? ada yang dapat jawab semua betul ke?? bagi yang x berjaya tu jangan kecewa... boleh cuba apply universiti2 di dalam negara plak... Lagipun universiti2 kat Malaysia ni pon dah semakin femes di mata dunia.... kannn....

35 comments:

kengge berkata...

nie da macam soklan teka teki jer...hahhaa

echah mashuri berkata...

kalo mth mmg failed larh...heee

syaza kelyza berkata...

pelik gile soalan , hahaha :D

luvly mya berkata...

Haha, jawapan dia suma yang tak terpikir dek akal except anything tu ;)

Amy Syaquena berkata...

salam..

payahnye soklan dah macam teka teki pulak...


jemput ke sinar raudah..
http://sinarraudah.blogspot.com/2010/10/di-tindih-makhluk-halus-semasa-tido.html

isephia berkata...

xaci~ main tipu soklan dia nih..

captain88 berkata...

@kengge - lebih kurang laa.. xde la bedasarkan buku teks sangat kann...

captain88 berkata...

@echah mashuri - cuba dulu.. baru tahu... kannn...

captain88 berkata...

@syaza kelyza - soklan biasa je... jawapan dia yang pelik..hehe

captain88 berkata...

@luvly mya - inilah yg orang katakan think out of the box...

captain88 berkata...

@Amy Syaquena - A-levels nyer ni.. mmg payah..haha

captain88 berkata...

@isephia - hihi.. jgn marah.. boleh cuba lagi next time eh...

Syamil Hafiy berkata...

sematt soalan2 ni(;

Cik Ubi berkata...

soklan teka teki mcm nila yg wat aku sakit hati..ha3..

captain88 berkata...

@Syamil Hafiy - thanks.. walaopun bukan captain yg buat soklan ni..hehe

captain88 berkata...

@Cik Ubi - chill la cik ubi... soklan ni nak buat release tension... jgn tensen2 plak eh...hehe
btw.. selamat mencuba..haha

kema berkata...

haha~suke btol jwb soklan cmneh... :)
kalo ade soklan cmtuh lg sila2 la share ek

Sekapur Sireh berkata...

erk... btul ker soalan a-level camni...?? x trfikir plak jwpn die camtu hahaha... nmpak simple jek soalan...

ribena.illina berkata...

kalo sume bantai xleh jwb cm ne?
HAHAHA

captain88 berkata...

@kema - barang baik kenapa hendak disimpan... kann..hehe
nnt captain share lagi..k..

captain88 berkata...

@Sekapur Sireh - nampak simple.. jawapan pon mestila simple kann..

captain88 berkata...

@ribena.illina - klau x leh jawab.. kita minum air ribena dulu... mesti jadi cerdik kann..hehhe

+dieabella+ berkata...

kalau aku..4 sure xleh jwp..haha..nih saje nak test IQ..

captain88 berkata...

@+dieabella+ - jgn cpat sgt give up.. cuba dulu baru tahu...

Doryn Doralin berkata...

uji IQ kite ni..:)

azhar berkata...

soalan susah jawapan senang...heehee

captain88 berkata...

@Doryn Doralin - selamat menguji...

captain88 berkata...

@azhar - jawapan bocor mmg la snng...hehe

نورالجنة berkata...

suka soklan ni..

captain88 berkata...

@نورالجنة - thankss..

Cik Ayen berkata...

ngehh~ semua jwpn kena pikr abis-abisa! unik!

captain88 berkata...

@Cik Ayen - barula jadi lain daripada yg lain..kann..

zuana's dear diary berkata...

peliknyer soklan A level...

captain88 berkata...

@zuana's dear diary - haha.. pelik kan??

Affan Ruslan berkata...

hehe. nice. jawapan direct je, cuma manusia selalu berfikiran jauh