Selasa, 12 Oktober 2010

Nike Run... We Run KL...

10.10.10 telah pon berlalu... tarikh keramat ini lah... captain.. buat sekian kalinya.. menjebakkan diri dalam acara marathon.. jauh x jauh sangat la... ada la dalam 10km... training ada la dalam 2-3 kali... tapi hari training terakhir di stadium MPSJ... captain dan rakan2 berjaya meng-complete-kan 10km dalam masa 1jam 16 minit...

08102010636
Baju tajaan nike... boleh tahan smart laa... tapi beg tu mmg lawa..

terima kasih tidak terhingga kepada Alain kerana byk memberi tips dan nasihat.. rasanya kalau xda Alain ni.. Captain nak habeskan 5 km pon dekat 3 jam...hehe.. Penigkatan mendadak dalam pertandingan... apabila gap masa peribadi berjaya dikurangkan kepada 1 jam 13minit... tapi masih tidak mampu untuk berbangga... sebab ada awek yang boleh tamatkan dalam masa x sampai sejam pon...maluuu wooo..huhu

nike run
Rekod peribadi pemegang nombor 16147... 1 jam 13.08 minit

meriah memang meriah... tapi bila dah habes berlari tu... sumer jalan terkengkang2... sakit lututla.. sakit peha... macam2 sakit ada...

Gelagat para peserta...

10102010640
Konsert mini selepas acara larian berakhir.....


Last but not least... may be ini adalah post yg terakhir daripada Captain buat masa ini, memandangkan exam around the corner... so... Captain terpaksa mengambil cuti panjang... Di kesempatan ini.. Captain nak ucap ribuan terim kasih kepada pembaca2 setia... dan tak lupa juga peng-komen2 yg x jemu2 memberi feedback dalam setiap article yg Captain post.

Rabu, 6 Oktober 2010

Ada tak sapa2 nak pergi belajar oversea??? Peluang niiii...

Yeaahhh... musim periksa datang lagi.. selamat menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) kepada sumer adik2 tingkatan 3.... diharap.. anda sumer mampu memberikan yang terbaik sebagai balasan untuk ibu bapa yang tidak pernah mengira penat lelah menyekolahkan kita... kepada cikgu yang tak henti2 memberi tunjuk ajar kepada kita...

Di kesempatan ini juga... Captain nak kongsi soalan exam... A-levels punya tahap... so untuk mereka yang akan mengambil Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)... dan juga bercita2 nak melanjutkan pelajaran ke luar negera... bolehlah.. cuba2 menjawab soalan ini...




Klik Sini Untuk Jawapan:


Klik Gambar untuk tumbesaran yang sempurna

Macam mana?? ada yang dapat jawab semua betul ke?? bagi yang x berjaya tu jangan kecewa... boleh cuba apply universiti2 di dalam negara plak... Lagipun universiti2 kat Malaysia ni pon dah semakin femes di mata dunia.... kannn....

Khamis, 30 September 2010

NIKE CITY 10K KL vs SG CHALLENGE

so.. tinggal seminggu je lagi acara ini akan bermula.... buat pengetahuan korang sumer... captain and the gang sumer join event ni... sbb banyak pakej2 menarik yg diaorang bagi... masuk2 je dah dapat voucher 50% diskaun untuk barang nike....

KL vs Singapore... kita tgok sapa yg akan menang...

Berbalik pada event tadi... acara ni akan berlangsung pada 10.10.2010... sama tarikh dgn perlumbaan motogp kat malaysia.... klu captain x silap laa...hehe... tapi... walaupon captain bersemangat giler nak join event ni.... tapi dari segi preparation tu macam x berapa nak semangat laa... sampai skrg ni x start2 lari lagi... asyik tidur, makan, blogging, makan, tidur.... mmg x lah klu nak jadi juara...


itu ok lagi... takut x bleh habiskan 10km tu... itu lagi memalukan.. aritu... captain ngan gang2 captain try la training kat stadium MPSJ... baru 2km dah tercungap2 minta nyawa... tpi dari segi masa tu ok laa... kitaorang punya rekod 12minit untuk 2 km... so klu dibuat sedikit kiraan 2km darab 5 sama dgn 10km... maknanye 12minit darab 5 sama dgan 60minit sama jugak dgn satu jam... bawah 3 jam lagi...

Motogp di Sepang pada tarikh yg sama...

actually... nike dah tetapkan... sumer peserta kene habiskan dlam masa 3 jam... so.. kira orait la tu kann... tu pon klu dapat maintain selama satu jam tu ..hehe... 

korang camner plak... jom la join skali... tapi klu dah join jgn berharap sgt nak menang la... sbb captain akan tggalkan korang 2-3 tiang kat belakang... tgok laa... haha.. btw... kita jumpa di garisan penamat.... choww...

Isnin, 27 September 2010

Mid Sem Break Dan Hari Raya

Yess... akhirnye... mid sem break datang lagi... tpi... yang tak beestnyer... raya dah nak abes la plak...

cakap pasal raya... captain nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA dan maaf zahir dan batin....hehe.. masih belum terlambat lagi kann....

raya tahun ni cukup meriah.. cuma masa je tak berapa nak menginzinkan.... dah la malam raya pertama, captain masih lagi kat ibu negara.... pastu bertakbir kat dalam bas bersama2 penumpang lain... raya ke-4 je nak kene balik ke KL semula... tpi raya ke-2 dan ke-3 sempat gak la berkonvoi satu JOHOR melawat sanak saudara di selatan tanah air ini...

Gambar2 Raya Tahun 2010

10092010486
Posing2...hehe

10092010497
Makan Besar

26092010627
Pergi Open House...

banyak lagi ni sebenarnye... cuma x sempat nak upload lagi.... k lahh.... captain nak gi sambung kutip duit raya lagi laa... banyak rumah x pegi lagi...huhu...
p/s:harap2 ada la orang buat open house lagi di saat2 hujung SYAWAL ni....

Ahad, 25 Julai 2010

info semasa: Murah Sangat ni!!!!

Hehe... lama tak menulis blog.. rasa kekok pon ada... so... sebagai permulaan... nak cerita pasal barang baik ni... murah je... laptop made in india...

Menteri Pembangunan Sumber Manusia India, Kapil Sibal dengan bangganya mempamerkan prototaip laptop tersebut...

Dijangkakan... laptop ini akan berada dipasaran pada sekitar tahun hadapan dengan harga permulaan sebanyak AS$35... namun pihak Kapil Sibal dikatakan masih berusaha untuk mengurangkan harga tersebut sehingga AS$10... murah kan...

Dikatakan... laptop ini mampu untuk melayari internet... dan juga melayari youtube... Mengikut dari beberapa sumber.... laptop ini menggunakan OS Linux... dan memiliki 2GB ram serta dilengkapi dengan wifi dan port2 usb....

Apapun.. kita tunggu dan lihat... harap2 memang murah laa... laptop touchscreen pulak tu... agak2 harga ipad boleh jatuh tak pasni??

Jumaat, 28 Mei 2010

Improving the English Language

huhu... lama juga rasanyer blog ni tiada entry yg terbaru... bukannya captain malas nak update... tpi dgn urusan duniawi yg berlambak... agak terencat juga jadual captain sebagai seorang blogger... al-Maklumlah... exam is around the corner... mana nak fikir untuk revision... dgn byk lagi assignment yg perlu di submit di akhir2 minggu ni.. huisshh.. padat dan tepu jadual hamba ini...

so... arini... kepada peminat yg x henti2 datang ke blog captain ni... captain nak ajar cara2 meningkatkan kemahiran anda dalam berbahasa inggeris... so... apalagi... enjoy la yaa...


Having chosen English as the preferred language in the EEC, the European Parliament has commissioned a feasibility study in ways of improving efficiency in communications between Government departments.

European officials have often pointed out that English spelling is unnecessarily difficult; for example: cough, plough, rough, through and thorough. What is clearly needed is a phased programme of changes to iron out these anomalies.


The programme would, of course, be administered by a committee staff at top level by participating nations.

In the first year, for example, the committee would suggest using 's' instead of the soft 'c'. Sertainly, sivil servants in all sities would resieve this news with joy. Then the hard 'c' could be replaced by 'k' sinse both letters are pronounsed alike. Not only would this klear up konfusion in the minds of klerikal workers, but typewriters kould be made with one less letter.

There would be growing enthusiasm when in the sekond year, it was announsed henseforth that the troublesome 'ph' would be written 'f'. This would make words like 'fotograf' twenty persent shorter in print.

In the third year, publik akseptanse of the new spelling kan be expekted to reash the stage where more komplikated shanges are possible.

Governments would enkourage the removal of double leters whish have always been a deterent to akurate speling.

We would al agre that the horible mes of silent 'e's in the languag is disgrasful. Therefor we kould drop them and kontinu to read and writ as though nothing had hapend. By this tim it would be four years sins the skhem began and peopl would be reseptive to steps sush as replasing 'th' by 'z'. Perhaps zen ze funktion of 'w' kould be taken on by 'v', vitsh is, after al, half a 'w'. Shortly after zis, ze unesesary 'o' kould be dropd from vords kontaining 'ou'. Similar arguments vud of kors be aplid to ozer kombinations of leters.

Kontinuing zis proses yer after yer, ve vud eventuli hav a reli sensibl riten styl. After tventi yers zer vud be no mor trubls, difikultis and evrivun vud find it ezi tu understand ech ozer. Ze drems of the Guvermnt vud finali hav kum tru.


So... macam mana??? korang dapat x figure out untuk baca... pasni... pasti pronunciation korang akan bertambah bagus.. hopefully macam tu la yaa.. hehe

Sabtu, 22 Mei 2010

Bosan Dengan Soalan2 bodoh??

haha... anda bosan dgn soalan2 yg remeh... kadang2 pikir balik... perlu ke dia tnya soalan ni kat aku? so.. arini x yah pening2 dgn soalan2 macam tu... sbb arini captain nak ajar mcm mana nak jawab soalan-soalan kurang cerdik ni... so benda ni lebih kurang macam tutorial la yaaa... Have FUN... dan selamat blajar




BOY : May I hold your hand?
GIRL : No thanks, it isn't heavy.




GIRL : Say you love me! Say you love me!
BOY : You love me...




GIRL : If we become engaged will you give me a ring??
BOY : Sure, what's your phone number??



GIRL : I think the poorest people are the happiest.

BOY : Then marry me and we'll be the happiest couple




GIRL : Darling, I want to dance like this forever.
BOY : Don't you ever want to improve??




BOY : I love you and I could die for you!
GIRL : How soon??




BOY : I would go to the end of the world for you!
GIRL : Yes, but would you stay there??



SHARON : Have you ever had a hot passionate, burning kiss??
TRACY : I did once. He'd forgotten to take the
cigarette out of his
mouth.




MAN : You remind me of the sea.
WOMAN : Because I'm wild, romantic and exciting?
MAN : NO, because you make me sick.




WIFE : You tell a man something, it goes in one ear
and comes out of
the other.
HUSBAND : You tell a woman something: It goes in

both ears and comes
out of the mouth.



MARY : John says I'm pretty. Andy says I'm ugly.What
do u think,
Peter?
PETER : A bit of both. I think you're pretty ugly.




Girlfriend : "...And are you sure you love me and
no one else ?"
Boyfriend : "Dead Sure! I checked the whole list

again yesterday".



Teacher : "Which is more important to us, the sun
or the moon?"
Pupil : "The moon".

Teacher : "Why?"

Pupil : "The moon gives us light at night when we

need it but the sun
gives us light only in the day time when we don't
need it".



Waiter : "Would you like your coffee black?"
Customer : "What other colors do you have?"



Tom : "How should I convey the news to my father

that I've
failed?"
David: "You just send a telegram: Result declared,

past year's performance repeated".



Teacher : " Can anybody give an example of
COINCIDENCE?"
One Student : "Sir, my Mother and Father got married

on the same day
and at the same time."



Ok.. camner??? dah ada idea untuk menjawab soalan2 cepu emas seperti ini..... hehe... btw... jgn la korang marah2 kat org bertanya tu... dia org sebenarnye nak mengeratkan tali silaturrahim... lagipon... byk bertanya... x sesat jalan... cuma konfuse tu ada la... byk sgt direction.. ye x??

Rabu, 19 Mei 2010

Ok.. Jom uji minda lagi

Hah.. tgh syok surfing tenet... captain terjumpa kuiz ni... so skrg captain nak tgok.. korang bleh jawab ke tidak...hehe... Tapi sebelum tu... korang kene janji.. x mau maen tipu... jawab dulu.. pastu baru bleh tgok jawapan.. ok??



First Question:


You are participating in a race. You overtake the second person. What position are you in?




Klik Sini Untuk Jawapan:




If you answered that you are first, then you are absolutely wrong! If you overtake the second person and you take his place, you are second!






Second Question:

Take 1000 and add 40 to it. Now add another 1000. Now add 30. Add another 1000. Now add 20. Now add another 1000
Now add 10. What is the total?





Klik Sini Untuk Jawapan:




Did you get 5000?
The correct answer is actually 4100.





Third Question:

Mary's father has five daughters: 1. Nana, 2. Nene, 3. Nini,
4. Nono.
What is the name of the fifth daughter?





Klik Sini Untuk Jawapan:




Answer: Nunu?


NO! Of course not.
Her name is Mary . Read the question again!






Fourth and Final Question:


There is a mute person who wants to buy a toothbrush. By imitating the action of brushing one's teeth he successfully
expresses himself to the shopkeeper and the purchase is
done.

Now if there is a blind man who wishes to buy a pair of
sunglasses, how should he express himself?




Klik Sini Untuk Jawapan:




He just has to open his mouth and ask, so simple.



Hah.. mcm mana?? soalan yang remeh kan?? tapi dapat x korang jawab dgn betul... captain mmg suka soklan2 camni... chill dan rilek je kan??

Selasa, 18 Mei 2010

Facebook Like button For Blogspot

Ok... bagi melunaskan janji kepada peminat yg ingin melakukan button like dari facebook di blog2 mereka... harini.. captain telah mencuri masa sedikit untuk menyiapkan tutorial ini... So klu ada mana2 yg x faham.. bleh la ajukan komen di dalam ruang komen ya.. selamat mencuba....

Step 1
Copy code ni :-


<iframe allowTransparency='true' expr:src='&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;layout=standard&amp;show_faces=false&amp;width=100&amp;action=like&amp;font=arial&amp;colorscheme=light&quot;' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:450px; height:40px;'/>



apa2 hal... korang backup dulu layout korang yaa...
Kemudian pergi ke Layout----> Edit html
Sebelum tu.. korang tick dekat Expand Widget Templates box.



Step 2: Option 1


Cari coding ini :-

<div class='post-header-line-1'/>

paste kan code yang korang telah copy masa di Step 1 tadi... Selepas code ini



Step 2: Option 2

p/s: skip step ni klu korang dapat buat Step 2: Option 1
bagi mereka yg x jumpa coding seperti diatas ini... sila cari coding ini:-

<data:post.body/>

paste kan code yang korang telah copy masa di Step 1 tadi... Sebelum code ini

Step 3
Selepas selesai... tekan Save Template.... kemudian blehla tgok jadi atau tidak... ok...



Step 4: Option Bagi advance user

p/s: korang bleh skip step ni klu malas nak edit..

korang bleh modified some of the code untuk nampak kelainan sket....

<iframe allowTransparency='true' expr:src='&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;layout=standard&amp;show_faces=false&amp;width=100&amp;action=like&amp;font=arial&amp;colorscheme=light&quot;' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:450px; height:40px;'/>

ok first pada like
command ni akan menukarkan apa yg tertulis pada button like korang.. korang bleh tukar like kepada suka ke... love ke.. apa2 laa kan...

second pada
arial
yang ni akan menukarkan font.. korang bleh tukar kepada font di bawah:-


lucida+grande
segoe+ui
tahoma
trebuchet+ms
verdana

ketiga pada light
di sini pula akan control theme colour pada button like korang
ada 3 theme :-

light
evil

dark

So... pandai2 korang la nak customize camner... ikut kreativiti masing2... btw.. gud luck dan selamat mencuba... i likeeee...hehe

Sabtu, 15 Mei 2010

Selamat Hari Guru... untuk sumer cikgu-cikgu yg amat saya sayangi

Sempena hari guru kali ni... captain dedikasikan kata2 ini untuk sumer cikgu2 captain... dari sekolah asuhan.. sekolah tadika... sekolah rendah.. sekolah menengah rendah... sekolah menengah tinggi... foundation year... Universiti... sampai la ke cikgu2 tuisyen...dan x lupa juga... insan2 yang penah memberi tunjuk ajar kepada captain....

Jasa2 cikgu sumer mmg tidak ternilai dan tidak mungkin dapat dibalas... Terima Kasih atas Segalanya.....

T is for talented that you surely are

E is for explaining so patiently

A is for the ability to make the class fun

C is for correcting us when we were wrong

H is for helping us in every way

E is for encouraging us to do our best

R is for rare, there is only one of you!

So thank you special teacher; we think you're great too!

Khamis, 13 Mei 2010

Captain sgt sibuk.. 3 in a row... settle sumer eh

waaarrgghhhh... minggguuu yg amat busy... nak update pon x sempat... sori la kepada sumer yg sudi singgah sini semasa ketiadaan captainn.. Nnt ada masa captain laawat korang balik k....

Yang Pertama :-

award ni dtgnye dari suraiza... sempena hari ulang tahun kelahirannya yg ke 21.. selamat hari lair suraiza... may all ur wishes come true... thanks 4 the award... sgt suke...

Yang Kedua :-


:: PENGERTIAN BERKENAAN AWARD INI ::

PENCIL yang besar
Menunjukkan kesenian yang begitu peka terhadap blog anda dan mencerminkan sesuatu nilai penghasilan.

FILEM bergerak tanpa henti
Menunjukkan AWARD ini di FOWARD kepada bloggerist yang betul-betul layak menerima.

LOGO bulat berkelip-kelip
jika di perhatikan betul-betul, ia adalah manusia yang berkepalakan monitor komputer. ini membawa maksud anda adalah seorang yang begitu bijak menguasai dunia alam maya ke globalisasi.

Untuk maklum balas penerima AWARD ini, ikhlaskan hati untuk membuat entri/posting berkenaan AWARD ini dengan kreatif dan penuh estatik beserta FOWARD kepada 5 orang yang betul - betul layak menerima AWARD ini. anda juga boleh meletakkan AWARD ini di side bar atau dimana - mana yang bersesuaian. tinggalkan comment untuk ucapan manis anda.

Award ni didatangkan khas dari incik eddyboyz. Thanks 4 the award... lagi sekali terimakasih ditujukan kepada peminat2 yg tidak putus2 mengunjungi blog ini... tanpa u all.. siapa la captain... so org yg kene tag kali ni:-

1.aisyah
2.Unniesya
3.Faiz
4.
5.



Yang KeTiga:-
syarat2 setelah mendapat award ini.
1. anda hendaklah berikan award ini kepada 10 blogger yang lain. nyatakan sebab kenapa anda memilih blog itu.
1.unniesya - sbb dia comel
2.aisyah - sbb byk warna-warni dalam blog comel dia...
3.mumu - gambar header dia sgt comel...
4.esther - lukisan beliau mmg comel2
5.syafiqa - sbb dia pggil aku mr kacak..suke2x..haha
6.
7.
8.
9.
10.

2. ucapkan terima kasih kepada pemberi award itu dan buat entri ringkas mengenai award ini
Terima Kasih Mr. K... walaupon dgn kehilangan rozita Che wan baru2 ni... tetap tidak mematahkan semangat beliau untuk menganjurkan majlis penyampain anugerah ni... di hiasi dgn gadis cute dari webcam mr. K... award ini sememangnya dinanti2kan oleh sumer blogger...

3. adakah anda berasa terharu mendapat award ini?
amat terharu... apatah lagi yg menyampaikannya adalah seorang insan yg bergelar mr. K...

4. apakah yang anda lakukan untuk menjadikan blog anda makin cute?

Senyum Selalu....

P/s: pasal tag tu nnt dulu eh... sapa nak roger kat komen...

Selasa, 11 Mei 2010

Lelaki sejati main ke bola sepak??

Yeahhh... Bola sepak liga perdana inggeris sudah menutup tirainya... dan keputusannya.. Chelsea di tangga pertama dgn satu mata di depan Manchester United... mmg tidak dapat dinafikan keupayaan Chelsea untuk mara sebagai juara... mgkin disebabkan faktor terkeluar awal dari saingan liga juara2 eropah memberi advantage kepada Chelsea untuk fokus kepada kejohanan liga tempatan..

Di sebalik hilai tawa... tangis duka... sepanjang musim ini... terdapat juga kandid2 dari kamera2 nakal yg merakam aksi lucu para pemain bola sepak dari seluruh dunia... jom kita layannnzzzz.....





Alamak terlupa pakai cawat besi laaa...


Safety First...



Pappp sekali....


haihhhh... Lampard pon....

inilah realiti bola sepak..hahaha...
tapi apa2 pon.... bak kata adnan sempit "Dont because of one Rempit all rempit spoiled.. huhhh...now u all thinking.. i dont want banana fruit two times"...
So korang pikirla masak2... jgn disebabkan gambar2 ni.. semua football player spoil..kann

Hari Belia Negara 2010


"Belia Kreatif Pemacu Pembangunan Negara"... begitulah tema hari belia kali ini yang bakal berlangsung tidak lama lagi dari 14-16 Mei 2010... Acara yang akan berlangsung di Putrajaya ini akan disertai oleh belia-belia dari seluruh negara...

Bertepatan dgn tema yg disyorkan.... satu pertandingan yg dikenali sebagai Pertandingan Mencari Bintang Kreatif Belia 2010 telah diadakan... pertandingan ini adalah hasil usahasama Kementerian Belia dan Sukan bersama ADAM(Art and Design Alliance Malaysia)...

Pertandingan yang bakal berakhir pada 15 mei ini mempertandingkan 7 kategori utama iaitu :-
1. Creatif Photograpy,
2. Digital Illustration,
3. Digital Collage,
4. Video Edit (1 hingga 3 minit),
5. Typographic,
6. Short Animation
7. Installation Work.
..

Jadi... kepada belia2 diluar sana.. apa tunggu lagi.. inilah masanya untuk mempamerkan bakat2 yang anda ada ditempat yg lebih tinggi lagi...

Bukan itu sahaja... program kali ini turut dimeriahkan dgn pelbagai aktiviti menarik seperti karnival sukan,drifting Go-Kart, mini bike, futsal, paintball, karnival remaja, karnival belia, Expo dan Pameran Kerjaya, Karnival Rakan Muda dan Jambori Pengakap.

Dan yang paling menarik sekali... anda semua bakal menyaksikan Perdana Menteri kita... Datuk Seri Najib Razak mengetuai pasukan futsalnya yang terdiri dari kalangan menteri2 dan timbalan menteri bermain futsal... jadi jangan lepaskan peluang melihat aksi PM kita bermain futsal yg begitu julung2 kalinya...

Ahad, 9 Mei 2010

awardd..


"Nice Bloggers Award" ni datangnya daripada eyqayaww ,ms. GrEEn dan Kasih Suci. Thanks for the award... klu ada lagi jangan segan silu untuk bagi lagi yaa...


Copy award nie kat blog korank
~ done ~

wat ucapan korang kpd pmberi award dan perasaan korank
untuk kasih suci dan ms green...si pemberi award yang baik hati nih...saya terasa sgt excited kerana walaupon baru 3minggu berkecimpung di arena blogging ni...namun blog ini still mendapat hati di kalangan peminat yg akhirnya membawa kejayaan untuk memenangi award ini... thanks to the fans also.... love u alll.. muaahhh...

jawab soalan2 tag nie

1. Ape yang bermain di fikiran anda sekarang
sedang memikirkan plan2 untuk menaiktaraf blog ini demi peminat sumer

2. Apakah nama samaran korang
Captain88

3. Berikan 3 orang yang anda sayang

-Allah dan Rasul s.a.w
-My Family
-My Frenz

4. Panggilan untuk si dia
dia or dear

5. Hadiah yang korang impikan dari seseorang yang istimewa
zuriat yg soleh...

6. Blog mana yang korang suke visit n yang leh aku follow gak

7. Tag kan kepada 15 orang rakan blogger anda
hahaha...saya pon link kn sudah kat atas tuh..korg pilih la mana2 15 yg berkenan sebab saya bagi terlebey lagi!! ahax:)

Sabtu, 8 Mei 2010

Sempena HAri Ibu - eMak sapa Ni?? Kaya Btuii..

Selalunyer kita tengok billioonaire2 ni ramai terdiri daripada kaum2 lelaki... xde ke kaum2 perempuan yg hidup mereka dilimpahi wang berbillion2 byknya...so hari ini...sempena hari ibu yg akan hadir pada hari esok.... captain nak menyenaraikan senarai perempuan yg bergelar ibu yang bergelar billionaire...


Sumber: Forbes
Di tangga pertama :-
Christy Walton


Jumlah Kekayaan yang dimiliki olehnya - $22.5 billion

Kerakyatan - U.S


Status - Janda anak satu


umur - 55


Ditangga Kedua :-
Liliane Bettencourt


Jumlah Kekayaan yang dimiliki olehnya - $20 billion

Kerakyatan - France


Status - Janda anak satu


Umur - 87


Ditempat Ke-3:-
Birgit Rausing


Jumlah Kekayaan yang dimiliki olehnya - $13 billion

Kerakyatan - Sweden


Status - Janda anak 3


umur - 86


Ditempat Ke-4 :-
Savitri Jindal

Jumlah Kekayaan yang dimiliki olehnya - $12.2 billion

Kerakyatan - India


Status - Janda anak sembilan


umur - 60


Ditempat Ke-5:-
Abigail Johnson


Jumlah Kekayaan yang dimiliki olehnya - $11.5 billion

Kerakyatan - U.S

Status - Berkahwin, anak 2 orang


umur -48



Macam mana??? kaya x?? bkan juta2 lagi... billion dah ni... dan kebanyakan mereka berstatuskan janda... so apa lagi?? ada sapa2 yg berkenan??

Khamis, 6 Mei 2010

Judi Sempena Piala Dunia

Cuba korang sumer baca berita harian harini... captain x sure apa yg dah captain baca... btul ke berita ni...


ini petikan dari paper online tersebut





tpi.. mengikut yg captain dah baca... sumer ni dalam kajian lagi... dan klu betul hendak dilaksanakan... pendapatan dari perjudian itu akan disalurkan ke dalam pembangunan sukan.... tapi minta2 x jadi la usul ni...

bagi captain... biarlah malaysia maju dgn bersumberkan rezeki yg halal... bukan apa... kita sendiri bleh tgok... berapa banyak negara maju... tpi bala bencana yg datang bertimpa-timpa...x gitu??

Rabu, 5 Mei 2010

Tag lagiii...

Tag ini dtangnye dari Aisyah.... terima kasih aisyah sbb sudi menge-Tag diri ini....

Rules:

It's harder than it looks...
Copy to your own notes...
Erase my answers...
Enter yours and tag twenty (20) people...
Use the first letter of your name to answer each of the following questions...
They have to be real...
Nothing made up...
If the person before u had the same first initial, you must use different answers...
You cannot use any words twice...
and
You can't use your name for the boy / girl name question...


1. What is your name : Captain88

2. A four letter word : Cute

3. A boy's name : Carl

4. A girl's name : Cici

5. An occupation : C.E.O

6. A colour : Cyan

7. Something you wear : Cloth

8. A food : Curry Mee

9. Something found in the bathroom : Clean environment

10. A place : Central Market

11. A reason for being late : Chill la bro...

12. Something u shout :Choooppp....

13. A movie title : Chori Chori Chupke Chupke... huhu.. layannnz

14. Something u drink : Coconut

15. A musical group : Cromok

16. An animal : Crocodile

17. A street name : Cempaka 1

18. A type of car : City Honda


dengan ini sy serahkan tag ini kepada...hiyark...20 kew...aiyark...jap2...kena kumpul ni...nasebla sape yg kena k...sekali sekala kena buli...ahaha...

1. p3perak

2. Doryn Doralin

3. Sophie

4. Syuqimori

5.Nadia Dizarch

6.Syuzana

7.apai power

nnt captain letak lagi ye..


C for C.A.P.T.A.I.N.8.8

Selasa, 4 Mei 2010

Hadiah birthday untuk Kasih Suci

sperti yg telah dijanjikan... ini dia penyertaan dari captain untuk kasih suci... sungguh suci sungguh murni... jadi sempena birthday beliau yg ke-ehem2.... satu ucapan captain nak tujukan kepada kasih suci...selamat hari lahir kasih suci.... semoga panjang umur murah rezeki dan semakin beseri2 hendaknye...hehe.. kene puji lebeh sket ni...

jadi, hadiah yg captain nak bagi pada kasih suci ialah...
jeng...jeng...jeng.....

terimalah... hadiah x seberapa dari captain...


kenapa nak bagi jam erk... sbb :-
1) jam ni murah je... snng nak dpat...
2)dalam jam ada jarum... so bleh blajar menjahit skali...
3)lepas ni xde alasan la dtg lambat kann...
4)jam ni dilengkapi dgn ciri2 keselamatan seperti alat pengesan bom...
5)bleh buat phone call dgn jam ni... so x yah pakai henset lagi pasni
6)klu kat tempat2 gelap... bleh digunakan sbagai lampu suluh...
7)walaupon jam ni murah... hargai la masa yg ditunjuk olehnya...

sekian,,,, semoga happy2 di masa hari lahir mu nnt....




Ahad, 2 Mei 2010

Senyum Ku Menawan..haha.. Perasan

Tag ni datangnya dari Kasih.. TQ Kasih sebab sudi tag diri ini...hehehe.. walaupon baru kenal tapi best sangat dapat kenal ngan Kasih..seorang yang peramah, baik hati dan sangat senang berkomunikasi dengannya walaupon cuma di alam maya..(",)-----> copy paste bulat2... jgn marah eh Kasih...



Ok... tag kali ni lain sket... klau mengikut info apa yang aku dpat dari kasih suci... tag ini 2 in 1... maknanye... serampang 2 mata laa...


apa yang serampang... apa yg 2 matanye??? ok... buat tag ni... korang dpat hadiah... x caya tnya kat kasih... dia yg bagi tau kat aku....



sapa yg nak bagi hadiah tu?? siapa lagi... klu bukan cikchentazhetty... nama pon dah menawan... hati mesti baik..ekekekk puji lebih sket....jgn marah cikchentazhetty

but seriously... nickname tu mmg cunn....




nak join contest, mesti la ada syarat2nya kan..jom check it out...*copy n paste je ni..hehe

1. contest ni terbuka tuk semua peringkat umur.
2. 1 gambar je (GAMBAR ANDA)...sape masukkan lebih2 otomatik akan di rejek oleh ai...*hahhahahha gelak jaat*
3. gambar mestilah senyum yang memang ikhlas.....senyum lebar 2 da max...=)
4. gambar BERSEORANGAN.....(kalu atok nenek nk join tg next contest k)
5. mestilah menjadi follower miss chentazetty
6. sediakan entri khas contest ini dalam blog u all n linkkan kepada ai...
7. senangkan????? jangan lupe tag kan kwn2 anda minimum 4 org..(kalau follower anda xramai boleh dimaapkan..) make sure org anda tag 2 tau bahawa dia telah di tag kalau xnk kne saman.. (jgn woo skng semua stok saman2 je)


hahaha.....haaadoiii... snng je syarat2 dia... so korang tggu apalagi... jom la join...

.
.
.

cakap byk tak guna.... kasi settle malam ni jugakkk.... jom... jom.. jom....
.
.
.
.
.
.
.

aku plak yg cakap byak... gambar tah mana... hah ni aku letak gambar....

.
.
.
.

hah... ini promo dia... bawah ni baru aku punya...

.

.

.


miss chentazetty juga menujukan satu soalan yg berbunyi "naper anda suka senyum?"

1. senyum itu sedekah

2. nampak peramah... x sombong laa..kann...

3. penat gosok gigi... beli berus gigi jenama mahal2.... tpi apa guna klu x senyum???

4. menunjukkan keikhlasan hati si pemberi senyuman...

5. nampak chill...

6. membentuk lesung pipit... eh ye ke??

7. bleh buat org lain perasan...

syarat terakhir, nak kene tag 4 orang. sape ek?

@phis

ain

midori

esther



nota kaki : contest ni berakhir 20 May 2010.. so sape2 yg x ditag oleh aku, tapi nk join contest ni... sila KLIK sini k..

sapa yg cantik ni?? aku ke?? blog aku??



1. buat entry ttg award yg cntik ni


2. copy badge 'Beautiful Blogger Award'


3. ucapan terima kasih dan letak link pemberi award pada

entry tersebut


4. senaraikan 15 blogger sebagai penerima award.


wee...award ni dari cik akuchumel aka syafiqa.

dan baru2 ni jiwa kacau pon bagi award yg sama... thanks to jiwakacau..

skeeer sgt..

THANK YOU..!


Tagg kepada 15 org eyhh?... ramainyer..

rama2ungu

mr. K

mumu

soffya cikbulanText Color

pipi muncet

fareez

sakura

yatie

effa lalala

dahlia

cheqppjoy

qamarguyz

midori

Durratul ain

sophie






Ni klu bela... sampai raya korban gemok la beliau...

TAG WASIAT MISTERI...


salam to all PAkcik2 and Also MAk cik2... ini dia tag terbaru yg captain dpat...wasiat misteri... dan syarat2nyer seperti berikut:-

1. Thank & link the person that gave you the cow

Terima kasih tidak terkira kepada noorfa dan ABC+Milo.. tanpa anda apalah ertinye entri ini..huhu... and also.. the latest... from AkuChumel
seterusnya..pada 7/5/2010... Hafiza Razak pula menge-tag aku......

2. Bagi balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active- ini la insan2 bertuah tu...

aku nak hentikan wasiat ni bleh x...hehe
aku nak bela sampai beliau jadi gemokkk...haha

3. Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat.

Tipu... x nak bagi tau...

4. Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tgk tv.

* baca subtitle...
* menyanyi skali klu tgok MTV
* gaduh berebut remote...

5. Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan:

* tongking ayam
* pil KK... cam panadol gak
* makan angin


6. Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat FACEBOOK

* ada dkat 200 something...

7. Feveret soalan ni.....camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe...

* jalan2 masa blogwalking...



Jumaat, 30 April 2010

otak lelaki ke..... otak perempuan...

ok... kali ni... kita uji otak kita sekali lagi... adakah otak kita berfikiran seperti seorang wanita... ataupon sebagai lelaki sejati... permainannya cukup mudah... apa yg perlu dilakukan....

first: jangan menipu.... xbaik.... nnt x jadi..ok

pastu.... baca ayat ni.... sambil itu... hitung jumlah huruf "F" yang ada dalam ayat ni.... sekali baca je terus hitung... ingat sekali baca je... pastu jgn baca tergagap pulak... baca macam orang baca berita gitu... ok...start... mula...

FINISHED FILES ARE THE RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC STUDY COMBINED WITH THE EXPERIENCE OF YEARS

tgok bawah


tgok bawah



tgok bawah




tgok bawah




tgok bawah




tgok bawah




tgok bawah


hah... ada berapa byk huruf "F"...
ada berapa???.... tiga??




ya... jawapan anda salah... dan anda mungkin seorang lelaki...

jawapan yang betul adalah enam....
x percaya??? bacalah semula... kali ni bleh baca tergagap-gagap...hehe

mengikut kajian.... otak lelaki ni... x dapat nak proses perkatan "OF".... ajaibkan???
biasanya... wanita dapat mengira kesemua enam huruf "F" dalam sekali bacaan je....
tapi betul ke??? so... cubalah test dgn org lain yg berbeza jantina dgn anda....

captain sendiri... terkurang 2 "F" semasa mengira... anda pula bagaimana??? enjoy yourself... have fun....

Rabu, 28 April 2010

Tag lagiiiiii

ok.. kali ni aku di tag oleh lovelyLady... so dgn tenangnye.. aku menyahut cabaran beliau

1. go to your photo files, select the 8th photo folder
2. select the 8th photo from the folder


3. post along with the story behind it
haha... style x... ada gaya mcm synyster gates x?? ....\m/....rock.... gambar ni gambar jamming ngan kawan2... di ss14... tu je la story nyer kot...

4. then challenge 8 blogging friends to do the same

sapa yg berminat bleh la lakukannya...
tpi aku nak tag sorang je iaitu:-

mr. Aphis

nak tambah lagi sorang

Me Chicko Latino

harap2 beliau gembira...haha

Selasa, 27 April 2010

Love vs Marriage

ok.. kali ni untukk mat2 dan minah2 cintan ya... dan juga mereka2 yg dah berkahwin.....

Love is holding hands in the street.
Marriage is holding arguments in the street.

Love is dinner for 2 in your favorite restaurant.

Marriage is a take home packet

Love is cuddling on a sofa.
Marriage is one of them sleeping on a sofa.

Love is talking about having children.

Marriage is talking about getting away from children.

Love is losing your appetite.

Marriage is losing your figure.


Tv has no place in love.

Marriage is a fight for remote control.


Love is 1 drink and 2 straws.

Marriage is “Don’t you think you’ve had enough!”


moral : cinta itu buta.... perkahwinan tu membuka mata kita semula...hehe.. betul ke?? pandai2 aku je berfalsafah.... mengalahkan org yg dah penah berumahtangga...kuang3x

Ahad, 25 April 2010

susun semula... kita tgok apa jadi??

bende ni aku dpat dari kawan aku... permainan dia mudah je... given one word.... pastu kita dikehendaki menyusun semula perkataan tu menjadi perkataan atau ayat yg serupa makna dia mcam perkataan asal...yg penting sumer huruf dalam perkataan tu mesti ada dlm perkataan yg telah disusun..... berbelit kan??? ni ada beberapa perkataan yg dia bagi....

DORMITORY bila susun balik jadi DIRTY ROOM
mmg sudah sedia maklum dorm2 asrama mmg kurang kemas... lagi2 asrama putera... aku tau ni sbb aku penah masuk asrama puteri dan putera untuk buat inspection kebesihan.... aku gi inspect dorm org... tpi bilik aku sendri kotor...huhu

ASTRONOMER
bila susun balik jadi MOON STARER
astronomer mmg la kerja dia tgok bintang kan?? eh x laa... ada gak astronomer yg kerja jadi doktor gigi... mcm angkasawan malaysia tu...Dr. faiz eh nama dia...

THE EYES
bila susun semula jadilah THEY SEE
mata digunakan untuk melihat... so dgan mata mereka dpat melihat... kecuali mereka yg guna mata batu mcm Kane yg main gusti tu.....

ELECTION RESULTS susun semula jadila perkataan LIES - LET'S RECOUNT
haha.. yg ni best... mcm tau2 je.... biasa la tu... byk sgt kertas undi... matematik pon bleh salah kira... lepas seribu dua puluh tujuh terus lompat seribu tiga puluh lapan... tu baru seribu... belum ratus ribu... kalau satu billion... agaknya 2 tahun baru abes kira... baru sampai 9999999992... pastu bleh terlupa plak... dah kene start dari 1 semula.....

MOTHER-IN-LAW
kita susun lagi perkataan ni jadi WOMAN HITLER
hehe... jgn marah ya... x sumer mak mertua gaarang dan kukus besi mcm hitler... tpi ada gak kan... cuma klu banding ngan hitler... diaorg jauh lagi baik... lain laa.. klu mmg mak mertua x suka kita..ya x?? tpi tu perasaan kita je... x kan la dia nak bunuh kita plak... tpi bleh jadi gak..hehe... x baik fikir buruk2... buruk la jadi nyer...

hah cam tu la kiranyer permainan ni... tahap dia agak sukar... memerlukan daya kreativiti yg amat tajam... dan pengetahuan yg amat tinggi... tpi klu dpat ilham tu lain cerita la kan... ni..klu ahli falsafah blehla nak main2 mende ni... diaorg kan suka terbalik2 perkataan... member aku ada gak cabar aku suruh cari satu perktaan je... tu pon x dpat gak...

Sabtu, 24 April 2010

Tagging apa tah... lupa aku

Atas desakan yg amat kuat dari saudara iman... so aku lengkap kan jgak mende alah tag ni...

Apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?

buat x tau... dan garu2 badan... pastu toleh blakang tnya dia.. "kau tikam aku ke?? kuat sket xrasa laa"

6 orang di hati anda?
emak, ayah, adik, adik, kawan2 perempuan, kawan2 lelaki...miahahaha

Anda rasa anda comel?
x... samseng mana bleh cute...

Single or taken?
single but unfortunately will be taken...

Blog yang anda suka?
blog yg simple... cpat nak loading... sbb tenet slow tahap gaban... pastu klu kat blog tu ada muka aku.. lagila aku suka

Adakah bilik anda kemas setiap hari?
paling kemas masa skolah tadika dulu... sbb emak tolong kemaskan...la ni.. pandai2 sendri laa..

Lagu terakhir yang anda dengar?
Miss Murder - AFI <----aku nyer alarm berbunyi

Last text message

Jangan lupa approve plak

Last phone call
tepon ayah... wish birhtday beliau...

Hari terakhir anda menangis
x ingat la plak.... tpi bila aku nak nangis biasa nye aku tahan... maintain ke-macho-an la katakan

List lima color favorite anda?
1. biru
2.
putih
3. hijau
4.
merah
5. hitam

Orang terakhir yang anda ber YM
syamir.

Game yang anda paling suka?
PES 2010.... game bola paling style abad ni... tpi heran apsal aku hebat sgt main game ni

Adakah anda peminat MCR?
tidak... saya lebih suka dgr rock kapak dari kumpulan BPR

Apa perasaan anda jawab tag ni?
gementar macam nak jawab exam....

Anda rasa tag ini best?
entah... apa yg best pon aku x tau... main buat je....

Tag lagi 10 orang
fareez
faina
arieza
rama2ungu
mimi
cintaNajihah
uncle
yott
p3perak
iidyll



* sape-sape nak buat pown boleh..tak nak buat pown takpe

Jumaat, 23 April 2010

Hari Yang Malang

Di sebuah restoran, ada seorang lelaki yg amat murung skali.... dia asyik memandang ke arah air minumannya sahaja.... dia berkelakuan pelik seperti itu untuk beberapa minit....

tiba2.... seorang samseng datang masuk ke restoran terbabit dan ternampak lelaki itu.... samseng yg terasa annoying terhadap lelaki tersebut datang menuju ke tempat duduk lelaki yg murung itu, dan merampas air minuman lelaki tersebut....

tiba2... lelaki yg sedih itu menangis... si samseng ketawa seraya berkata "oh, come on man, gua saja2 je nak gurau ngan lu... xkan pon hal kecik ni pon lu nak nanges, nnt gua belikan lu air yang baru ok..lu cakap je yg mana... gua belanja beb."..... tgok... gangster pon pandai memujuk inikan pula mat jiwang...haha

lelaki yg kesedihan berhenti menangis sambil terkedu2 berkata " bukannya macam tu...sbnarnya...hari ni merupakan hari yang paling malang dalam hidup saya... mula2 saya terbangun lewat... dan lambat pegi kerja... sampai dipejabat... saya terus dipecat...lepas tu saya keluar dari pejabat tu dgn hampa... lagi mengecewakan kereta saya plak dicuri selepas itu...so... saya pergila membuat laporan polis... polis cakap...tiada harapan... then.. saya balikla ke rumah dgn menaiki teksi... sampai dirumah... baru saya perasan... dompet saya tertinggal..."

samseng tadi tu mendengar dgn tekun dan seronok skali..."lepas tu...lepas tu???" tanya si samseng penuh minat... lelalki yg kesedihan berasa agak lega kerana dpat meluahkan perasaannya dan menyambung " sampai di depan pintu rumah... isteri saya menghalau saya dgn senapang ak-47 nya"..."Kesian22.."kata si samseng dgn nada simpati..."akhirnya saya lari kesini... dan terpikir untuk mengakhiri hidup saya... tapi....."


"tapi apa??" tanya si samseng.... "tapi... awak datang dan meminum racun saya" jawab si pemuda yg kesedihan itu dgn tenang... gullppppp

moral: makan jgn sbrang makan...hehe

Cara-cara Nak mohon Kerja

This is an actual job application a 17 year old boy submitted at a McDonald's fast-food establishment in Florida... and they hired him because he was so honest and funny!


NAME: Greg Bulmash

SEX: Not yet. Still waiting for the right person.

DESIRED POSITION: Company's President or Vice President. But seriously, whatever's available. If I was in a position to be picky, I wouldn't be applying here in the first place.

DESIRED SALARY: $185,000 a year plus stock options and a Michael Ovitz style severance package. If that's not possible, make an offer and we can haggle.

EDUCATION: Yes.

LAST POSITION HELD: Target for middle management hostility.

SALARY: Less than I'm worth.

MOST NOTABLE ACHIEVEMENT: My incredible collection of stolen pens and post-it notes.

REASON FOR LEAVING: It sucked.

HOURS AVAILABLE TO WORK: Any.

PREFERRED HOURS: 1:30-3:30 p.m., Monday, Tuesday, and Thursday.

DO YOU HAVE ANY SPECIAL SKILLS?: Yes, but they're better suited to a more intimate environment.

MAY WE CONTACT YOUR CURRENT EMPLOYER?: If I had one, would I be here?

DO YOU HAVE ANY PHYSICAL CONDITIONS THAT WOULD PROHIBIT YOU FROM LIFTING UP TO 50 LBS?: Of what?

DO YOU HAVE A CAR?: I think the more appropriate question here would be "Do you have a car that runs?"

HAVE YOU RECEIVED ANY SPECIAL AWARDS OR RECOGNITION?: I may already be a winner of the Publishers Clearing house Sweepstakes.
DO YOU SMOKE?: On the job no, on my breaks yes.

WHAT WOULD YOU LIKE TO BE DOING IN FIVE YEARS?: Living in the Bahamas with a fabulously wealthy dumb sexy blonde super model who thinks I'm the greatest thing since sliced bread. Actually, I'd like to be doing that now.


DO YOU CERTIFY THAT THE ABOVE IS TRUE AND COMPLETE TO THE BEST OF YOUR KNOWLEDGE?: Yes. Absolutely.


SIGN HERE: Aries.

She muptily it better

Kuasa seorang perempuan... mengubah apa saja yg diberi kepadanya menjadi 2...3...atau 4 kali ganda...mungkin juga lebih dari tu... tpi yg pasal sperm tu... biar la dlam cara yg betul erk... dlam pada tu... jgn la plak kita buat taik kat dia org... berkali2 ganda la masalah yg kita dpat... especially kepada ibu kita... hormatilah ibu kita selagi kita sempat bersama-nya...Say Alhamdulillah......Thank you Allah......Thank you Allah.....For my mother.......

Kita x akan pernah puas....


X kira byk mana rezeki yg kita dpat... jarang sekali kita merasakannya cukup untuk diri kita... klu yg rasa cukup tu bagus la... maknanye ada keberkatan dalam rezeki yg kita perolehi... disebalik itu.. kekurangan yg kita ada selalunya membutakan kita sehingga tidak dapat melihat kelebihan yg kita miliki....oleh itu...sentiasalah kita bersyukur di atas rahmat yang maha esa agar hidup sentiasa diberkati...aminnn

Khamis, 22 April 2010

Kick Ass tak sesuai..




Kick Ass 2010

Kick ass yg kuar baru2 ni mmg best… seronok untuk dilayan… tpi bukan bersama dgn anak2 yg tersayang… maybe cerita ini bergenre kan superhero membuatkan ramai kanak2 yg ingin menontonnya… tpi malangnya… terlalu byk scene2 ganas dan 18sx membuatkan kita befikir 2 kali untuk bawa anak2 tersayang menonton bersama2… secara keseluruhannya… cerita ni mmg ganas tetapi diselang-seli dgn unsur2 humor menyebabkan cerita ni x nampak cam bosan… chloe moretz yg comel plak membawa watak hit girl mmg sentiasa dinanti2kan kemunculannya… mmg cute tgok dia berlakon…hehe…


Chloe Moretz yg cute... bibir dia seksi kann... dlam pic ni x nampak keseksian bibir dia tpi klu tgok movie... perghh cutee sgt...


hero dlam citer ni mmg patut mati sebenarnye… tpi sbb dia hero… mana bleh mati dlu… dan akhirnya dialah yg membantu hit girl membalas dendam ayahnya, big daddy untuk membunuh seorang ahli perniagaan yg menyebabkan ayahnya dimasukkan penjara dan ibunya mati kerana tekanan perasaan…



Rabu, 21 April 2010

champions league - Barca vs Inter 21/4/2010 (3-1)


Vs





Ingatkan barcelona boleh mnng.... rupanyer inter lebih kuat
minit2 awal tgok mmg 50-50 gak... dua-dua team mmg hebat...
tpi... barcelona yg berjaya membuka tirai jaringan melalui pedro susulan
gerakan cantik dari maxwell...

namun keadaan kembali terikat apabila sneijder
kemabli menyamakan kedudukan melalui first timer yg cantik yg di terima dari
milito....

sambung minit kedua... inter tidak leceh untuk berada dihadpan... milito menjaringkan gol
ke-2 buat inter... dan maicon melengkapkan kemenangan dgn bergaya apabila
menjaringkan gol ke-3 inter....

pada minit ke-80 aku dah ngantuk... pastu aku x tau la apa yg jadi...
yg akku tauu.... barca kalah...huhu....kesiannn...