Ahad, 25 April 2010

susun semula... kita tgok apa jadi??

bende ni aku dpat dari kawan aku... permainan dia mudah je... given one word.... pastu kita dikehendaki menyusun semula perkataan tu menjadi perkataan atau ayat yg serupa makna dia mcam perkataan asal...yg penting sumer huruf dalam perkataan tu mesti ada dlm perkataan yg telah disusun..... berbelit kan??? ni ada beberapa perkataan yg dia bagi....

DORMITORY bila susun balik jadi DIRTY ROOM
mmg sudah sedia maklum dorm2 asrama mmg kurang kemas... lagi2 asrama putera... aku tau ni sbb aku penah masuk asrama puteri dan putera untuk buat inspection kebesihan.... aku gi inspect dorm org... tpi bilik aku sendri kotor...huhu

ASTRONOMER
bila susun balik jadi MOON STARER
astronomer mmg la kerja dia tgok bintang kan?? eh x laa... ada gak astronomer yg kerja jadi doktor gigi... mcm angkasawan malaysia tu...Dr. faiz eh nama dia...

THE EYES
bila susun semula jadilah THEY SEE
mata digunakan untuk melihat... so dgan mata mereka dpat melihat... kecuali mereka yg guna mata batu mcm Kane yg main gusti tu.....

ELECTION RESULTS susun semula jadila perkataan LIES - LET'S RECOUNT
haha.. yg ni best... mcm tau2 je.... biasa la tu... byk sgt kertas undi... matematik pon bleh salah kira... lepas seribu dua puluh tujuh terus lompat seribu tiga puluh lapan... tu baru seribu... belum ratus ribu... kalau satu billion... agaknya 2 tahun baru abes kira... baru sampai 9999999992... pastu bleh terlupa plak... dah kene start dari 1 semula.....

MOTHER-IN-LAW
kita susun lagi perkataan ni jadi WOMAN HITLER
hehe... jgn marah ya... x sumer mak mertua gaarang dan kukus besi mcm hitler... tpi ada gak kan... cuma klu banding ngan hitler... diaorg jauh lagi baik... lain laa.. klu mmg mak mertua x suka kita..ya x?? tpi tu perasaan kita je... x kan la dia nak bunuh kita plak... tpi bleh jadi gak..hehe... x baik fikir buruk2... buruk la jadi nyer...

hah cam tu la kiranyer permainan ni... tahap dia agak sukar... memerlukan daya kreativiti yg amat tajam... dan pengetahuan yg amat tinggi... tpi klu dpat ilham tu lain cerita la kan... ni..klu ahli falsafah blehla nak main2 mende ni... diaorg kan suka terbalik2 perkataan... member aku ada gak cabar aku suruh cari satu perktaan je... tu pon x dpat gak...

12 comments:

lovelylady berkata...

First to comment..ehem ehem..yg paling best yg last skali tu le..hehehe mintak2 le future mak mertua i x cenggitu..ahaksss ;)

linda musee berkata...

memang mencabar permainan. penah cube gak. satu pun susah nak carik. tak dapat smpai ke akhir. weee =)

captain88 berkata...

@lovelylady - hopefully camtu la...dapat yg kamcing lagi snng kan...

@lindamusee - wah.. dah penah main eh...

rammyd berkata...

ahaks... WOMEN HITLER? ta kawen la camne.. kekeke :P

+qAsiH naDiRa+ berkata...

hehe~susah kot permainan nie tp funny~hehehe~

captain88 berkata...

@rammyd - tgok naseb la..haha

@nadira - kasi pecah otak dulu.. pastu baru bley fun..hehe

sWeEt 'N LoVeLy berkata...

keh...keh...keh...mmg kretep betul la...hehe..

captain88 berkata...

@sweetNlovely - hehe.. biasa je..

BudakHitam berkata...

sungguh nakal..kah3

captain88 berkata...

@budakHitam - nakal ke??hehe

s h e e berkata...

hikhik...menarik... (^_~)

captain88 berkata...

@shee - try la main klu nk tau menarik ke tidak... klu ada perkataan baru.. submit je kesini..